Puuhasteluja

Vappuna kävimme Sastamalan ryhmänäyttelyssä Tarmo Viirtelän arvosteltavana, AVO ERI AVK2 SA PN4. Olen valitettavasti kadottanut tämän arvostelun johonkin…

Toukokuun puolivälissä kävimme Varkaudessa, tuomarina Ross Delmar Irlannista. AVO ERI AVK2.

Nice coat & colour. Would like better temperament = could use her ears better and be happier. Moves well behind, a little bit close behind.

Tämä tuomari ei pitänyt meistä lainkaan :D Maija oli hieman alla päin, ilmeisesti pitkä matka ja vieraassa paikassa yöpyminen ilman muuta laumaa stressasivat turhan paljon.

Olin ilmoittanut Maijan myös Kotkaan, mutta tytöt ottivat pienimuotoiset painit ja siitä seuranneen lääkekuurin dopingvaroaika esti meitä osallistumasta.

Tänään osallistuimme ensimmäiseen MEJÄ-kokeeseemme Mouhijärvellä. Verijälkeä olimme treenanneet KAKSI kertaa ennen kokeeseen osallistumista, joten olen tulokseen tyytyväinen. Maasto oli paikoin haastavaa ja jälki oli tuomarin arvion mukaan AVO-jäljen pituuden ylärajoilla.

Tuomari Anne Viitanen 30.7.2017 Sastamala AVO3 20 p.

Maija nuuskii hyvin alkumakuun ja ohjataan jäljelle. Alkaa pääsääntöisesti maavainuinen jäljestys hyvin jäljen päällä. 1. osuus parilla pienellä pyörähdyksellä, muuten hyvin. Makuu hyvin, kulma pistolla. 2. osuus alkaa hyvin, mutta noin puolessa välissä alhaalta tuleva tuuli sekoittaa ensin suunnan, josta vielä useilla kehotuksilla matka jatkuu, mutta hetken päästä jäljestys ei jatku edes kehoituksilla. Tuomitaan hukka. Uusi alku ja jäljestys jatkuu levottomana ja epävarmana paljon apua kysellen. 2. makuu ensin yli ja kulma suoraan yli pitkälle, hetken pyörittyään palaa makuulle, johon pysähtyy, kääntyy paluujäljelle ja sieltä 3. osuudelle. 3. osuus alkuun myös hyvin levotonta ja tarvitsee kehotuksia. Kaadolle kuitenkin päästään, josta ensin menee ohi ja palaa sieltä takaisin. Kaadon omii nuuhkimalla ja jää sen luokse. Aikaakin on kulunut jo yksi tunti, mikä omalta osalta vaikuttaa palkintosijaan. Jos pienet prinsessakohtaukset ojilla ja risuilla jätetään pois, niin Maija osoitti omaavansa kyllä jälkitarkan nenän. 

Etukäteen arvelinkin, että aikarajaan mahtuminen voi olla tiukassa ja prinsessa on aina prinsessa :D Olen tyytyväinen, että tulos kuitenkin saatiin.

Viikon päästä 6.8. on vuorossa MH-luonnekuvaus Ikaalisissa.